با شناخت ویژگی های کفش مناسب از قلب دوم خود محافظت کنید!

  • نویسنده : مدیر سایت | 1402/04/14 | بازدید : 90

با شناخت ویژگی های کفش مناسب از قلب دوم خود محافظت کنید!

حتما این جمله را شنیده‌اید که پا، قلب دوم انسان است؛ این جمله نشان می‌دهد که باید از کفش مناسب برای محافظت از قلب دوممان استفاده کنیم. 

با شناخت ویژگی های کفش مناسب از قلب دوم خود محافظت کنید!

یک انسان به‌طور متوسط در طول عمر خود از پاهای خود معادل 5 برابر محیط کل کره زمین برای پیاده‌روی استفاده می‌کند! از طرف دیگر پاها معروف به قلب دوم بدن ما هستند. علاوه بر این کفش‌ها بیشتر از نیرویی که به زمین وارد می‌کنند، از زمین نیرو دریافت و به بدن شما منتقل می‌کنند. با در نظر گرفتن این گزاره‌ها، از خودتان بپرسید آیا تابه‌حال در انتخاب و خرید کفش با خودتان مهربان بوده‌اید و ویژگی‌های کفش مناسب را کاملاً هنگام خرید در نظر گرفته‌اید یا فقط کفش‌هایی را انتخاب کرده‌اید که به لباس‌هایتان بیشتر بیاید! اگر از دسته دوم هستید، باید از همین حالا ویژگی‌های یک کفش استاندارد را بشناسید و به‌اندازه چشم‌هایتان از پاهایتان مراقبت کنید. کفش مناسب می‌تواند به سالم نگه‌داشتن پاهای شما کمک کند، فعالیت بدنی شما را آسان‌تر کند و بدن شما را از آسیب در امان نگه دارد. اگر کفشی را انتخاب کنید که مناسب پای شما و نوع فعالیت‌هایتان باشد و به محافظت از پاها، ساق‌ها و مفاصل شما کمک کند، فعالیت راحت‌تری خواهید داشت. ما در این مقاله به مواردی که باید هنگام خرید انواع کفش به آن‌ها توجه داشته باشید، اشاره می‌کنیم.

کفش مناسب

4 ویژگی یک کفش مناسب که باید براش پول بدهید!

وقتی کفش می‌خرید، فراموش نکنید که کفش تنها یک‌بخشی از استایل شما نیست، بلکه یکی از لوازمی است که برای داشتن یک بدن سالم در سنین بالاتر به آن نیاز دارید، پس هنگام خرید کفش وسواسی باشید. یک کفش خوب ویژگی‌های زیادی دارد. هرگز این‌طور تصور نکنید که قیمت تنها عامل نشان‌دهنده کیفیت کفش است، هیچ‌یک از برندهای معروف تضمین‌کننده یک کفش باکیفیت نیستند. به همین دلیل بررسی کنید که آیا کفش موردعلاقه‌تان ویژگی‌های زیر را دارد یا خیر. اگر ویژگی‌های زیر را نداشت، حتی اگر عاشقش شده بودید، آن را نخرید!

  1. قابل تنظیم

یکی از ویژگی‌های کفش مناسب این است که باید قابل تنظیم باشد به‌خصوص وقتی صحبت از کفش ورزشی یا پیاده‌روی می‌شود. این کفش‌ها با بند یا زیپ باید به‌نوعی تنظیم شوند که پای شما را محکم در کفش نگه‌دارند.

  1. کفی راحت

بررسی کنید که آیا زیره و کفی کفش به‌اندازه کافی سخت و محکم هست تا از آسیب‌های خارجی که ممکن است به کف پای شما وارد شود، جلوگیری کند؟ مطمئن شوید که زیره کفش به‌راحتی باز نمی‌شود و ترجیحاً به‌جای چسب، دوخته‌شده است. همچنین در برابر آب یا رطوبت مقاوم است یا خیر. در مورد کفی‌ها هم مطمئن شوید که در اثر استفاده بو نمی‌گیرد یا به‌اندازه‌ای راحت هست که کف پای شما برجستگی یا فرورفتگی آزاردهنده‌ای را احساس نکند.

کفش های مناسب

  1. به‌اندازه کافی جادار بودن

یکی دیگر از ویژگی‌های کفش مناسب این است که باید فضای کافی (هم از عرض و هم از طول) در جلوی کفش برای انگشتان پا وجود داشته باشد. چراکه در طول راه رفتن معمولی، پای شما در هر جهت تا یک سانتی‌متر حرکت می‌کند. باید کفشی را انتخاب کنید که به‌اندازه عرض انگشت شست، بلندتر از بلندترین انگشت شما باشد.

  1. حداکثر 2.5 سانتی‌متر پاشنه

واقعیت تلخی که باید خانم‌ها آن را بپذیرند این است که ارتفاع پاشنه کفش نباید بیشتر از 2.5 سانتی‌متر باشد. در غیر این صورت، پاشنه و مچ پا کاملاً مستعد پیچ‌خوردگی و درد جلوی پا خواهند بود! این کفش‌ها را فقط برای مهمانی‌های چندساعته استفاده کنید، چراکه هرگز زیبایی به‌اندازه سلامتی اهمیت ندارد!

انتخاب کفش مناسب

نحوه انتخاب کفش مناسب

اولین توصیه پویابافت، تولیدکننده مواد اولیه انواع کیف و کفش این است که سعی کنید کفش‌های ورزشی خود را از یک فروشگاه تخصصی ورزشی خریداری کنید. کارکنان این فروشگاه‌ها کاملاً آموزش‌دیده هستند و می‌توانند به‌خوبی شما را درباره ویژگی‌های کفش مناسب راهنمایی کنند. علاوه بر این به نکات زیر هنگام خرید کفش دقت کنید:

  • بعد از ورزش یا در پایان روز کفش بخرید تا مطمئن شوید که پاهایتان حتی در بزرگ‌ترین حالت خود در کفش نفس می‌کشند!
  • هنگام خرید کفش، کفشتان را با جورابی که معمولاً می‌پوشید امتحان کنید.
  • مطمئن شوید که هنگام پوشیدن کفش می‌توانید تمام انگشتان پاهایتان را تکان دهید.
  • به‌محض اینکه کفش‌ها را امتحان کردید باید احساس راحتی کنید. لطفاً با خیال خام «جا باز کردن کفش» بیهوده برای کفشی که در آن راحت نیستید، هزینه نکنید.
  • مطمئن شوید که هنگام راه رفتن پاشنه پای شما در کفش نمی‌لغزد و ثابت قرارمی گیرد.
  • به عرض و طول کفش دقت کنید؛ حداقل 1 تا 1.5 سانتی‌متر باید از پهنا و طول فضای خالی در کفش وجود داشته باشد تا به‌راحتی پای شما در کفش جا شود.
  • مطمئن شوید که چسب و دوخت داخل کفش پای شما را آزار نمی‌دهد.
  • راحتی کفه کفش یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های کفش مناسب است. به همین خاطر مطمئن شوید که کفش به‌اندازه‌ای محکم باشد که از پای شما به‌خوبی محافظت کند.
  • کفش‌های خاصی برای تنیس، گلف، فوتبال، فوتبال، دو، دوچرخه‌سواری و سایر ورزش‌ها طراحی‌شده‌اند. هرکدام دارای طراحی، جنس و وزن متفاوتی هستند تا به بهترین نحو از پاها در برابر فشارهای ناشی از فعالیت خاص محافظت کنند، بر اساس فعالیت خود کفشتان را انتخاب کنید.
  • اگر برای پیاده‌روی یا دویدن به کفش نیاز دارید، به دنبال کفشی سبک‌وزن که پاشنه پای شما در آن نچرخد و همچنین آن‌قدر تخت نباشد که پای شما کاملاً زمین را احساس کند، باشید. این ویژگی‌ها به کاهش درد پاشنه، سوزش یا آسیب به ساق پا، تاندونیت، شکستگی مچ و سایر آسیب‌های ناشی از فعالیتتان کمک می‌کند.
  • فراموش نکنید پوشیدن کفش‌های کهنه می‌تواند منجر به آسیب‌های شدید به پاها، کمر و مفاصل شما شود. پیشنهاد می‌کنیم که پس از هر 500 تا 650 کیلومتر دویدن، کفش پیاده‌روی خود را تعویض کنید.

انتخاب کفش

کفش‌هایی که باید دورشان را خط بکشید!

وقتی صحبت از ویژگی‌های کفش مناسب می‌شود، نباید یادآوری درباره کفش‌های نامناسب را فراموش کنیم! هرچند نمی‌شود برای همیشه دور کفش‌های زیر را خط قرمز کشید اما توصیه می‌کنیم از کفش‌های زیر کمتر استفاده کنید:

  1. کفش پاشنه باند

پوشیدن کفش‌های پاشنه‌دار وزن شما را به جلوی پای شما منتقل می‌کند که باعث افزایش فشار به این ناحیه می‌شود و معمولاً منجر به درد جلوی پا می‌شود. کفش پاشنه‌بلند نیز مشکل تعادل ایجاد می‌کند. هنگامی‌که زانوها و باسن خود را به جلو فشار می‌دهید، ممکن است منجر به درد و ناراحتی در کمر و پاها شود. پوشیدن کفش‌های پاشنه‌بلند نیز خطر ابتلا به گیرافتادگی عصبی، بونیون و انگشتان چکشی را افزایش می‌دهد. چنین مشکلاتی اغلب می‌تواند دائمی باشد و ممکن است نیاز به اصلاح جراحی داشته باشد. به همین دلیل کفش‌های بیشتر از 2 تا 3 سانتی‌متر پاشنه را کمتر بپوشید.

  1. دمپایی (صندل)

متخصصین معتقدند که دمپایی‌ها خیلی صاف، خیلی نازک و خیلی باز هستند و می‌توانند منجر به مشکلات زیادی در پا شوند؛ بنابراین در صورت راه رفتن طولانی‌مدت باید از آن‌ها پرهیز کرد، زیرا آن‌ها می‌توانند مشکلات مربوط به داشتن کف پای صاف را تسریع کند. علاوه بر این، پوشیدن کفش‌های لا انگشتی نیز می‌تواند خطرناک باشد زیرا ماهیچه‌های انگشتان پا را مجبور به انقباض بیش‌ازحد می‌کند که ممکن است منجر به تغییر شکل انگشتان پا مانند انگشتان چکشی یا پنجه پا شود.

دمپایی

  1. کفش‌های جادار (پارچه‌ای)

همان‌طور که بالاتر گفتیم، جادار بودن یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های کفش مناسب است. بااین‌حال بعضی‌اوقات ما آدم‌ها از آن‌طرف بوم می‌افتیم! کفش‌های پارچه‌ای که اخیراً بسیار محبوب شده است باعث حرکت بیش‌ازحد پاها و درنتیجه درد پا و کمر و مشکلات پنجه پهن پا می‌شود.

  1. کفش‌های کاملاً تخت

کفش‌هایی که بیش‌ازحد تخت هستند، از قوس پا به‌خوبی محافظت نمی‌کنند و ممکن است باعث صافی کف پا شوند.

کفش تخت مناسب مردانه

حرف آخر:

پوشیدن کفش نامناسب می‌تواند مشکلات موجود مانند درد یا آرتروز را در لگن، زانو، مچ پا یا پا تشدید کند. حتی استفاده کوتاه‌مدت از کفش‌های نامناسب می‌تواند باعث ایجاد آسیب‌های شدید به استخوان‌ها و مفاصل شما شود. اگر تاکنون ویژگی‌های کفش مناسب را نمی‌دانستید و دچار چالش‌هایی مثل تغییر شکل انگشتان شده‌اید، ازاین‌پس هنگام خرید کفش بیش‌ازپیش دقت کنید. شما می‌توانید به متخصص پا یا فیزیوتراپ مراجعه و حرکات اصلاحی را تمرین کنید. همچنین می‌توانید با استفاده از محصولات ژله‌ای که برای اصلاح ظاهر پا ساخته‌شده‌اند، از بروز مشکلات بیشتر پیشگیری کنید.

هیچ نظری برای نمایش وجود ندارد