آموزش ست کردن لباس با استفاده از چرخه رنگ (یکبار برای همیشه!)

  • نویسنده : مدیر سایت | 1402/04/14 | بازدید : 398

آموزش ست کردن لباس با استفاده از چرخه رنگ (یکبار برای همیشه!)

ست کردن لباس یکی از دغدغه‌های اصلی هر شخصی است و انتخاب رنگ‌هایی که قرار است در آن ست استفاده شوند، کار را سخت‌تر می‌کند

آموزش ست کردن لباس با استفاده از چرخه رنگ (یکبار برای همیشه!)

ممکن است بخش آموزش چرخه رنگ در زنگ هنر دوره راهنمایی و دبیرستان بی‌اهمیت بوده باشد؛ اما واقعیت این است که ذهن و مغز ما «زیبایی» را به‌صورت تقارن، تعادل و الگوهای تکراری می‌بیند. به همین دلیل ما به‌صورت ناخودآگاه جذب ترکیب رنگ‌های هماهنگ در دکور منزل یا در ویترین لباس‌فروشی‌ها می‌شویم. اگر سازوکار چرخه رنگ را درک کنید، دیدگاهی کاملاً جدید در مورد ست کردن لباس یا دکوراسیون داخلی، رنگ مو، آرایش و هر چیزی که در آن رنگ به‌کاررفته است، به دست می‌آورید. مطمئن باشید تنها با یادگیری اصول و تئوری رنگ‌ها، خوش‌پوش‌تر و باکلاس‌تر به نظر خواهید رسید. بااین‌حال برای رسیدن به این هدف، ابتدا باید این مقاله را بخوانید تا تئوری رنگ و سپس روش ست کردن لباس با استفاده از چرخه رنگ را درک کنید. با ما همراه باشید.

 

چرخه رنگ چیست؟

به‌طورکلی برای انتخاب‌کردن رنگ لباس مناسب باید 2 عامل اصلی چرخه رنگ و تئوری رنگ را در نظر بگیرید. چرخه رنگ به شما کمک می‌کند تفاوت‌ها و شباهت‌های رنگ‌ها را درک کنید و تئوری رنگ به شما می‌گوید چطور رنگ‌های متفاوت و متشابه را به طرز زیبا و چشمگیری با هم دیگر کنار هم بچینید.

چرخه رنگ یک نمودار دایره‌ای است که روابط بین رنگ‌های مختلف را نشان می‌دهد. سر آیزاک نیوتن اولین چرخ رنگ را در کتاب Opticks خود در سال 1704 ایجاد کرد. (تعجب نکنید! تنها دستاورد نیوتن، حاصل کتک‌خوردن از یک سیب و کشف جاذبه نبوده است!) نیوتن یک چرخه رنگ نامتقارن با هفت رنگ قرمز، نارنجی، زرد، سبز، آبی، نیلی و بنفش ایجاد کرد. در سال 1810، یوهان ولفگانگ فون گوته یک چرخه رنگی متقارن با تنها شش رنگ ایجاد کرد که شبیه به چیزی است که معمولاً امروزه استفاده می‌کنیم. (گوته رنگ نیلی را از دایره رنگ خط زد. بیایید با گوته کمی شوخی کنیم، گوته جان، چه پدرکشتگی با رنگ نیلی داشتی که آن را از چرخه رنگ حذف کردی؟). حالا سؤال اساسی این است که ست کردن لباس با استفاده از چرخه رنگ دقیقاً چطور انجام می‌شود؟ کافی است رنگ‌های اولیه، ثانویه و میانی دایره رنگ را بشناسید و کمی خلاقیت به خرج دهید. (البته اصول ترکیب و تئوری رنگ هم بهتر است، رعایت کنید).

 

رنگ‌های اولیه، ثانویه و میانی چیست؟

چرخه رنگ توسط سه‌رنگ اصلی که یک طرح رنگی سه‌گانه را تشکیل می‌دهند، ساخته می‌شود. این 3 رنگ اصلی، قرمز، زرد و آبی هستند. با ترکیب این 3 رنگ اصلی، رنگ‌های ثانویه سبز، نارنجی و بنفش ساخته می‌شوند که در واقع فرزندان رنگ‌های اصلی هستند. مخلوط‌کردن یک رنگ اصلی با یک رنگ ثانویه هم یک رنگ میانی به ارمغان می‌آورد؛ مثلاً سرخابی حاصل ترکیب قرمز و بنفش یا قرمز و نارنجی است. کهربایی هم ترکیب زرد و نارنجی است.

 

تئوری رنگ چیست؟

تئوری رنگ مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها برای ترکیب و دست‌کاری رنگ‌ها است. با استفاده از تئوری رنگ‌ها می‌توانید لباس‌های خود را متفاوت از قبل ست کنید و ظاهری جدید برای خودتان تعریف کنید. تئوری رنگ شامل موارد زیر است:

 

  1. هارمونی رنگ: هارمونی رنگی، جفت رنگ‌هایی را توصیف می‌کند از نظر بصری دلپذیرتر باشند و حس نظم بصری ایجاد می‌کنند. رنگ‌های مکمل یا رنگ‌های مشابه معمولاً نمونه‌هایی از هارمونی رنگ هستند. بااین‌حال، هارمونی رنگ هیچ قانون از پیش تعیین شده‌ای ندارد و زیبایی بصری برای هر فردی متناسب با سلیقه‌ها و ترجیحات شخصی او متفاوت است.

 

  1. دمای رنگ: دمای رنگ با تجزیه رنگ‌ها به رنگ‌های گرم (مرتبط با غروب خورشید و نور روز) و رنگ‌های سرد (مرتبط با نور ابری) سروکار دارد.

 

  1. زمینه و اشباع رنگ: به نظر می‌رسد رنگ‌ها در زمینه‌های مختلف، حس و حال متفاوتی دارند. به‌عنوان‌مثال، نارنجی در کنار رنگ زرد روشن، آن‌چنان به چشم نمی‌آید؛ اما در کنار رنگ بنفش کاملاً یک رنگ شاد و روشن به نظر می‌رسد.

 

4 ترفند اصلی و همیشگی برای ست کردن لباس با استفاده از چرخه رنگ

طراحان و فعالان صنعت مد به‌طورکلی از 4 ترفند دائمی برای ست کردن لباس‌ها استفاده می‌کنند. این ترفندها شاید در ابتدا دشوار به نظر برسند؛ اما وقتی کار با رنگ‌ها را بیاموزید، بدون شک ظاهرتان را مثل یک بوم نقاشی، خاص و منحصربه‌فرد خواهید کرد.

 

  1. رنگ‌های مشابه برای یک شروع طوفانی!

دو یا سه سایه پیوسته روی چرخه رنگ که به‌خوبی با یکدیگر ترکیب می‌شوند، رنگ مشابه نامیده می‌شود. وقتی کل لباس‌هایتان را براین‌اساس کنار هم می‌گذارید، هم چشمگیر و هم شیک به نظر می‌رسد. اگر نمی‌دانید که چگونه کت نارنجی یا شتری خود را با دیگر آیتم‌های کمدتان ترکیب کنید، یک سایه رنگی در دو طرف این رنگ‌ها را در چرخه رنگ انتخاب کرده و با آن در استایل خود بازی کنید. اگر هم عاشق رنگ آبی روشن هستید، نزدیک‌ترین و مشابه‌ترین رنگ‌ها یعنی آبی کمی تیره‌تر و بنفش روشن را انتخاب کنید. یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای ست کردن لباس با استفاده از چرخه رنگ همین روش است.

 

  1. رنگ‌های مکمل، راز جذابیت در بهار و تابستان!

رنگ‌های مکمل در چرخه رنگ مقابل یکدیگر قرار دارند و تضاد بسیار زیبایی ایجاد می‌کنند. قرمز و سبز، بنفش و زرد، آبی و نارنجی! این سبک ترکیب رنگی زمانی که می‌خواهید جسارت خود را به نمایش بگذارید برایتان از دل‌وجان مایه می‌گذارند. اگر دوست دارید از این ترفند برای فصول سرد سال هم بهره ببرید، سایه‌های تیره‌تر رنگ‌های مکمل را کنار هم بگذارید.

 

 

  1. ترکیب رنگ 3 گانه، تا 3 نشه، بازی نشه!

رنگ‌های سه‌گانه رنگ‌هایی روی چرخه رنگ هستند که به یک اندازه از هم فاصله دارند و یک مثلث را در چرخه رنگ لباس تشکیل می‌دهند. این رنگ‌ها نه‌تنها رنگ‌های اصلی (قرمز، زرد و آبی) و رنگ‌های ثانویه، بلکه هر ترکیبی از رنگ‌ها را شامل می‌شوند که به طور مساوی روی چرخه رنگ قرار دارند. رنگ‌های سه‌گانه به‌خوبی با هم به نظر می‌رسند و معمولاً کاملاً زنده هستند. اگر از دسته افرادی هستید که عاشق لباس‌های رنگی هستید؛ اما نمی‌خواهید در رنگ‌ها زیاده‌روی کنید، از این ترفند استفاده کنید. از سایه‌های کم‌رنگ و پررنگ برای ایجاد تعادل در ظاهرتان بهره بگیرید.

 

  1. رنگ‌های چهارتایی

رنگ‌های تترادیک که مکمل دوگانه هم نامیده می‌شوند، غنی‌ترین رنگ‌ها هستند، اما هماهنگ‌سازی صحیح آنها از همه ترفندهای بالا سخت‌تر است. یک طرح رنگی چهارتایی نیاز به یک رنگ برای تسلط بر رنگ‌های دیگر دارد. رنگ‌های چهارتایی را می‌توانید با جستجوی مستطیل رنگ در چرخ رنگ لباس کشف کنید. به طور مشابه، یک طرح رنگ مربعی از چهاررنگ استفاده می‌کند که به طور مساوی در اطراف دایره رنگ قرار دارند.

 

ست کردن لباس با استفاده از رنگ‌های گرم و سرد

روش دیگر برای طبقه‌بندی رنگ‌ها بر اساس دما است. رنگ‌های گرم روی چرخه رنگ، رنگ‌هایی از قرمز تا زرد و رنگ‌های سرد رنگ‌هایی از سبز تا بنفش هستند. رنگ‌های خنثی کاملاً ساده و آرام هستند و شامل رنگ‌های سیاه، خاکستری، سفید، زغالی، بژ و قهوه‌ای می‌شوند. رنگ‌های گرم معمولاً پرهیجان و فعال‌تر به نظر می‌رسند و بیننده را برانگیخته یا تحریک می‌کنند درحالی‌که رنگ‌های سرد احساس آرامش منعکس می‌کنند. یک نکته مهم هنگام ست کردن لباس با استفاده از چرخه رنگ این است که لباس‌های با رنگ گرم معمولاً باعث می‌شوند افراد لاغرتر به نظر برسند.

 

تأثیر رنگ پوست هنگام انتخاب رنگ لباس مناسب

اگر نمی‌دانید رنگ‌های گرم برای شما مناسب‌تر است یا رنگ‌های سرد، از پوست بدنتان کمک بگیرید! به رگ‌هایتان نگاه کنید، رگ‌های سبز نشان‌دهنده ته‌رنگ گرم و رگ‌های آبی، ته‌رنگ سرد دارند. اگر رنگ‌پریده دارید، رنگ‌هایی را از سمت سردتر پالت انتخاب کنید، مانند خاکستری، آبی سرمه‌ای، سایه‌های مختلف سبز، آبی، زمردی، شرابی و... . اگر رنگ پوستتان عمیق‌تر است، می‌توانید سایه‌های روشن یا گرم‌تر قهوه‌ای، مرجانی، عسلی، طلایی، کهربایی و قرمز را انتخاب کنید، زیرا در این رنگ‌ها پوست شما شگفت‌انگیز به نظر می‌رسند. همین امر در مورد آرایش چشم شما هم صدق می‌کند. همیشه تعادلی بین رنگ‌های گرم و سرد ایجاد کنید.

 

چند نکته ظریف برای خوش‌پوشان جزئی‌نگر

نمی‌دانم تا چه اندازه به این جمله که زیبایی در جزئیات است، اعتقاد دارید؛ اما واقعیت این است که جزئیات باعث تفاوت یک برند معمولی با یک برند خاص و معروف می‌شوند. به همین دلیل بد نیست شما هم کم‌کم یک‌قدم جلوتر بیایید و به جزئیات زیر توجه کنید:

 

  1. اگر ابتدای راه ست کردن لباس با استفاده از چرخه رنگ هستید و نمی‌خواهید ریسک کنید، از رنگ‌هایی که در یک خانواده هستند، استفاده کنید. در واقع سایه‌های کم‌رنگ و پررنگ یک رنگ را با هم ترکیب کنید. این استایل‌ها به استایل مونوکروم یا تک‌رنگ معروف هستند.

 

  1. رنگ‌های طبیعی در مواد و جنس‌های خاص باید با هم مطابقت داشته باشند؛ به‌عنوان‌مثال، اگر کفش‌های چرم تیره می‌پوشید، کمربند چرمی تیره را انتخاب کنید.

 

  1. اگر استفاده از رنگ‌ها شما را می‌ترساند برای شروع از لوازم جانبی و اکسسوری استفاده کنید که «همخوانی ندارند». جز زمانی که به دنبال یک ظاهر تک‌رنگ کامل باشید، نگران ست کردن کمربند خود با کیف‌دستی و کفش خود نباشید.

 

  1. رنگ‌های خنثی را با هم مخلوط کنید. رنگ‌های خنثی پایه‌ای عالی برای کار با رنگ‌های روشن‌تر هستند، اما می‌توانند در کنار هم ترکیب خاص و ویژه‌ای ایجاد کنند. ترکیب رنگ فقط مربوط به رنگ‌های تند نیست؛ رنگ‌های خنثی مانند قهوه‌ای، مشکی، آبی سرمه‌ای و سفید تقریباً همیشه به‌خوبی جفت می‌شوند.

 

 

  1. یکی از نکات مهم هنگام ست کردن لباس با استفاده از چرخه رنگ این است که جین را به‌عنوان یک رنگ خنثی بپوشید. جین را یک رنگ خنثی در نظر بگیرید، یعنی می‌توانید آن را با هر رنگ دیگری (از جمله آبی) ترکیب کنید. حتی می‌توانید جین‌ها را مخلوط کنید. ساده‌ترین راه برای انجام این کار، استفاده از سایه‌های جین است که شبیه به یکدیگر هستند؛ اما به‌اندازه کافی متفاوت هستند که ظاهر شما خیلی یکدست و کسل‌کننده نباشد.

 

  1. کمد خود را باتوجه‌به چرخه رنگ سازماندهی کنید. لباس‌هایی بخرید که با رنگ لباس‌های قبلی هماهنگ می‌شود. اگر هم نمی‌خواهید خیلی هزینه کنید، اصلی‌ترین آیتم‌های کمدتان را با رنگ‌های خنثی و جزئیات که ارزان‌تر هستند را با سایر رنگ‌ها انتخاب کنید.

 

  1. قانون تعادل را فراموش نکنید. اگر یک لباس چاپ شده یا طرح‌دار دارید، اجازه دهید این لباس به‌خوبی دیده شود؛ بنابراین سایر اجزای ظاهرتان را ساده انتخاب کنید.

 

 

سخن پایانی!

خرید لباس به معنای صرف هزینه، وقت و انرژی است. پس بهتر است ترفندهایی که برای ست کردن لباس با استفاده از چرخه رنگ یاد گرفتید، عملی کنید. این ترفندها شما را از پوشیدن لباس‌های تکراری نجات می‌دهند. همچنین لباس‌هایی که سال‌هاست کاملاً نو و پوشیده نشده در کمدتان خاک می‌خورند را از تاریکی کمد نجات می‌دهد! در کنار این ترفندها، ترفند نگهداری از انواع لباس و پاک‌کردن لکه‌ها را هم با مطالعه وبلاگ پویابافت یاد بگیرید تا عمر لباس‌هایتان مانند عمر گُل نباشد!

هیچ نظری برای نمایش وجود ندارد